Bollenstreekgids.nl
 Startpagina van & voor de Bollenstreek...               Foto's  |  Nieuws  |  Webcams  |  Uitjes  |  Goede doel  |  Links  |  Contact  |  home
 

 

 
     
 

bezoek ook onze relaties:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 
   
> Prijswinnaars van de Fotowedstrijd "Winter in de Bollenstreek".
  Vrijdag 29 Maart.  |  Persbericht
   
 
   
  Van 21 december 2012 t/m 21 maart 2013 hielden Foto De Geus en Hillegom Online een fotowedstrijd, met het thema: "Winter in de Bollenstreek". Van sneeuwpoppen tot winterse landschappen, mensen, dieren en bekende kunstwerken/gebouwen, er namen veel diverse foto's deel aan de wedstrijd. Een vaste voorwaarde was dat er in de gemaakte foto te zien was dat het om de 'Winter' ging en dat het gemaakt was in de Bollenstreek. Per deelnemer konden er 2 foto's worden ingezonden, wat voor sommige nog een lastige keuze bleek te zijn. Er zijn in totaal 74 foto's ingezonden.

Uit alle ingezonden foto’s is een top 3 opgemaakt, waarbij de jury gelet heeft op compositie, scherpte, belichting en creativiteit. Natuurlijk moest de winnende foto ook veel kenmerken hebben van het gevraagde thema "Winter in de Bollenstreek". Bij de fotowedstrijd heeft de organisatie aangegeven dat men creatief diende te zijn in de breedste zin van het thema, wat ook zeker geslaagd is bij het jureren van alle foto's. Er zijn veel diverse foto's ingezonden, wat het jureren leuk maar ook erg lastig maakte.

De juryleden, bestaande uit Art de Geus (Foto de Geus), Barry Out en Christiaan van Amerongen (Hillegom Online) hebben afgelopen donderdag, 28 maart, de winnende foto's uitgereikt.

De 1ste prijs is gegaan naar de heer Tom Bartels met een gefotografeerd uitzicht op de haven van Hillegom. De foto van Bartels sprong uit de overige inzendingen door gebruik van scherpte, diepte en belichting. Daarnaast lijkt de brug in de haven wel groener dan normaal, door de velen sneeuwval op die dag. Het enige merkwaardige is dat de haven niet geheel dichtgevroren is door de kou, wat te zien is aan de dobberende eendjes. Meneer Bartels kreeg zijn foto ingelijst (60x80cm) en een De Geus Tegoedbon ter waarde van €30,-.

De tweede prijs is gegaan naar de heer Peter Groenewegen, wie een prachtig 'warm winterlandschap', nabij de Fredrikslaan, heeft gefotografeerd. Een echt winters plaatje die een verdiende prijs heeft gekregen, ingelijst (50x70cm) en een tegoedbon van €20,-.

De derde prijs is voor de heer Chris Berlemon, die de ijsgroei aan het prikkeldraad (van de kinderboerderij in Hillegom) op de foto heeft gezet. Het is prachtig hoe het ijs, om het prikkeldraad, ook op 'prikkeldraadijs' lijkt. Dit maakt het een foto die uit de rest van de ingezonden foto's doet springen.

Een uitgebreide toelichting bij de winnende foto's en de lijst met inzendingen van de fotowedstrijd zijn te zien op de website, www.hillegomonline.nl 
   
   
   
 
   
  © 2013 Bollenstreekgids.nl