Bollenstreekgids.nl
 Startpagina van & voor de Bollenstreek...               Foto's  |  Nieuws  |  Webcams  |  Uitjes  |  Goede doel  |  Links  |  Contact  |  home
 

 

 
     
 

bezoek ook onze relaties:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 
   
> Minister Kamp opent Keukenhof 2013.
  Woensdag 20 Maart.  | Persbericht
   
 
   
  Henk Kamp, minister van Economische Zaken opent woensdagmiddag 20 maart de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse
Het Keukenhof thema voor 2013 is United Kingdom - Land of Great Gardens. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan het Verenigd Koninkrijk, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor het toerisme. Daarnaast biedt het land een enorme variëteit aan tuinen en landschappen. Keukenhof is van oorsprong ook een Engelse landschapstuin. In 2012 passeerden ongeveer 70.000 Britten de poort van Keukenhof.

Namens de gastvrijheidssector verzorgt Zijne Excellentie de heer Henk Kamp, minister van Economische Zaken de openingsspeech. Samen met Naomi van As verricht hij de openingshandeling. Naomi van As won met het dameshockeyteam een goudenmedaille op de Olympische Spelen in Londen. De befaamde concertpianist Wibi Soerjadi zal deze middag opluisteren
met een Brits repertoire.

Thema.
Het thema komt tot uiting in vele evenementen en tentoonstellingen, onder andere in de paviljoens. Het Juliana Paviljoen biedt, in samenwerking met de Britse Royal Horticultural Society (RHS), de tentoonstelling “My Great Garden” over Engelse tuinen en met handige tips voor de eigen tuin. Mrs Elizabeth Banks, president of the Royal Horticultural Society opent eerder deze middag de tentoonstelling.

De Big Ben en de Tower Bridge komen op Keukenhof tot bloei.
Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie Mr Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. In het voorjaar zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Keukenhof opent op donderdag 21 maart 2013 voor de vierenzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof 2013 zal officieel worden geopend op 20 maart. Van donderdag 21 maart t/m maandag Tweede Pinksterdag 20 mei 2013 is het park vervolgens voor het publiek toegankelijk.


ccreditatie tot uiterlijk maandag 18 maart, 17.00 uur, per e-mail: a.gerards@keukenhof.nl, onder vermelding van naam, medium en functie.

In verband met de beperkte ruimte in de zaal waar de opening plaatsvindt, bestaat de kans dat daar een toegangsregeling van kracht is.

Voorafgaand aan de opening organiseert Keukenhof eveneens op woensdag 20 maart een persconferentie in het Juliana paviljoen
12.15 uur
Persconferentie en lunch Engelstalig
13.00 uur
Official Opening of theJuliana Pavilion by mrs Elizabeth Banks, President of the RHS
13.30 uur
Persconferentie en lunch Nederlandstalig
13.30 uur
Tour of the park (English)
14.15 uur
Rondleiding (Nederlands)
15.00 tot 15.45 uur
Fotomoment in het park
15.45 uur
Aanvang officiële programma In het Oranje Nassau Paviljoen.
   
   
   
 
   
  © 2013 Bollenstreekgids.nl