Bollenstreekgids.nl
 Startpagina van & voor de Bollenstreek...               Foto's  |  Nieuws  |  Webcams  |  Uitjes  |  Goede doel  |  Links  |  Contact  |  home
 

 

 
     
 

bezoek ook onze relaties:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 
   
> Expositie Studio Conceptionel in Het Oude Raadhuis van Warmond.
  Woensdag 9 Januari t/m Zondag 10 februari.  | Warmond
   
 
   
  Warmond – Vanaf woensdag 9 januari tot en met zondag 10 februari exposeren de leden van Studio Conceptionel in Galerie Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 13 januari om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur

Studio Conceptionel is onstaan uit de samenwerking van de drie beeldhouwers Marion Ruting,Veronica de Voogt en Ruud Zweypfenning. Zij werken veel samen bij het gieten en afwerken van hun beelden, het verbeteren van patina’s en stimuleren elkaar door hun werk te bespreken. Om tot een zo evenwichtig mogelijke expositie te komen is een samenwerking aangegaan met de schilder Willem Streefkerk en de fotograaf Willem de Voogt.
Marion Ruting maakt vrouwen op de grens van verbeelding, aan de ene kant lopen ze of houden zich bezig met kinderen aan de andere kant, aan de andere kant lezen ze en leven in de virtuele wereld van boeken.
Willem Streefkerk schildert deels in acryl of olieverf op doek, deels zijn het aquarellen. Zijn genre is realistisch. De onderwerpen zijn bestaande plekken in de polder, aan de duinrand of in de stad.
Veronica de Voogt toont zich een scherp observator, het kenmerkend gedrag van dieren in Afrika of Nederland slaat ze in haar herinnering op en vertaald het in brons. Aan de ene kant “animalier” maar aan de andere kant iemand die de sfeer, de warmte en stoffigheid van Afrika probeert te vangen in de kleur en structuur van de sokkels. Het werk van Veronica is speels, ontroerend en beweeglijk.
Willem de Voogt laat zijn foto’s zo nu en dan aansluiten op het werk van de beeldhouwers maar meestal geven zijn opnamen een uitgebreide wereld weer. Waar beelden alleen de ruimte weergeven die ze innemen geven de foto’s de weidsheid van het landschap,de interactie tussen dieren, de tere tinten van het avondlicht, dingen die nooit te vangen zijn in brons.
De sculpturen van Ruud Zweypfenning ontstaan in de beslotenheid van zijn atelier. Gevoel en stemmingen verwerkt hij in vormen van dieren en mensen. Stoere robuuste stieren die krachtig in het leven staan, een sikkeneurige roerdomp of arogante secretarisvogel. Mythologische figuren zoals kwetsbare, afwachtende Leda of juist een levenslustige Leda, van een in vrijheid zwevende Icarus tot de twijfelende of vallende Icarus.
   
   
   
 
   
  © 2013 Bollenstreekgids.nl