Bollenstreekgids.nl
 Startpagina van & voor de Bollenstreek...               Foto's  |  Nieuws  |  Webcams  |  Uitjes  |  Goede doel  |  Links  |  Contact  |  home
 

 

 
     
 

bezoek ook onze relaties:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 
   
> Museum de Zwarte Tulp in Lisse, deelnemer van het 32ste Museumweekend.
  Zaterdag 6 en Zondag 7 April.  | Lisse
   
 
   
  Speciaal toegangstarief in museumweekend

Op 6 en 7april 2013 wordt al weer het 32ste Museumweekend gehouden, dat door de Nederlandse Museumvereniging wordt georganiseerd. Het thema luidt: “Doe een Museum”. Dat kan in elk geval al meer dan 27 jaar in Museum de Zwarte Tulp, Grachtweg 2A in Lisse. Op die 2 dagen is de toegangsprijs slechts € 1,= per persoon en niet de gebruikelijke toegangsprijs. Museumkaarthouders hebben op vertoon van hun Museumkaart gratis toegang. De kaarten worden wel geregistreerd.

Museum de Zwarte Tulp heet u welkom
Tijdens het Museumweekend kan niet alleen kennis gemaakt worden met de bestaande tentoonstelling over het ontstaan van de Bloembollenstreek en de bloembollenteelt in dat gebied, maar er kan ook een brandnieuwe tentoonstelling bezocht worden met de welsprekende titel “La Tulipe Chapeau”.

Prachtige creaties in La Tulipe Chapeau
Er is veel te bewonderen binnen de muren van Museum de Zwarte Tulp. Zo presenteren beeldend kunstenaar Kees van de Wetering en hoedenontwerpster Hanny Mallekote schilderijen en hoeden waarbij de tulp centraal staat. Edwin Oudshoorn, een bekende couturier uit Lisse toont speciaal voor deze tentoonstelling zijn japon “Zwarte Tulp”. De bekende tassenontwerpster, Linde van der Poel exposeert een selectie van haar beroemde tulpentassen. Deze zijn in de museumwinkel zelfs te koop. Stofontwerpen met natuurlijk de tulp, worden getoond door Annemoon Mulder, terwijl er heel bijzonder foto’s te zien zijn van de hand van fotografe Hetty de Groot. Schilderijen zijn er natuurlijk ook te bezichtigen. Deze keer die van de hand van Beatrix Frederiks, terwijl Ingrid van der Meer en Elly Stembert speciaal voor deze tentoonstelling zilveren sieraden hebben ontworpen. Niet in de laatste plaats zijn er voor het eerst in het museum stukken te zien van de collectie Witte Zwaan.

Interesse
Indien men het Museum wil bezoeken is de bezoeker al vanaf 11.00 uur ’s morgens welkom om een kijkje te komen nemen. Op zaterdag 6 april zijn er rondleidingen om 14.00 uur en 15.00 uur en op zondag 7 april om 14.00 uur. Er kan dan tevens kennis worden gemaakt met de zgn. Comparitie, een zaal die bij het museum gehuurd kan worden voor feesten, partijen en huwelijken.


Vrijwilligers gevraagd
Het museum heeft nog steeds plek voor vrijwilligers in velerlei functies. Informatie is te verkrijgen via tel 0252-417900 of via info@museumdezwartetulp.nl
 
   
   
   
 
   
  © 2013 Bollenstreekgids.nl