Bollenstreekgids.nl
 Startpagina van & voor de Bollenstreek...               Foto's  |  Nieuws  |  Webcams  |  Uitjes  |  Goede doel  |  Links  |  Contact  |  home
 

 

 
     
 

bezoek ook onze relaties:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 
   
> Feestelijke presentatie Canon van Hillegom.
  Woensdag 31 Oktober.  | Persbericht
   
 
   
  HILLEGOM - Vrijdag 26 oktober heeft in de Maartenskerk in Hillegom een feestelijke presentatie plaatsgevonden van de Canon van Hillegom. Uitgenodigd voor de presentatie waren alle direct betrokkenen bij de Canon en de vrijwilligers van de Vrienden van Oud Hillegom.

Om 16.00 uur heette projectleider van de Canon, Henny Meijwaard, alle genodigden hartelijk welkom, waarna ze terugkeek op de afgelopen periode van de totstandkoming van de Canon. Pim Kool, voorzitter van de Vrienden van Oud Hillegom, was opgelucht en dankbaar voor het mooie resultaat dat door inzet van vele vrijwilligers van de Vrienden, auteurs en andere betrokkenen bereikt is.

Wethouder Gerrit Kleijheeg, afgevaardigde namens de gemeente Hillegom, mocht de eerste exemplaren van de Canon overhandigen aan de dames M.A. van der Ploeg - Adamse en C. Adamse, dochters van de eerste en enige stoker van het waterpompstation van Hillegom.

Naast het boekje van de Canon is er samen met Erfgoedhuis Zuid Holland ook een lespakket ontwikkeld voor de Hillegomse scholen. Aan de vertegenwoordigers van de scholen, Soraya Vink en Damian Nieuwenhuis van de 'Fontein', overhandigde wethouder Kleijheeg de eerste exemplaren van het lespakket.

Vanaf zaterdag 27 oktober is de Canon van Hillegom voor €13,95 te koop bij boekhandel Plantage Hillegom, Bruna Hillegom of Evers Tabakshop Hillegom.

De Canon van Hillegom presenteert in 20 hoofdstukken, door middel van beelden en tekst, de historische lijn van de geschiedenis en ontwikkeling van Hillegom. In de Canon vindt de lezer o.a. verhalen over het (culturele) erfgoed van Hillegom als bijvoorbeeld de Bollenteelt en de Hillegomse Buitenplaatsen. Maar ook de sociale organisatie van Hillegom komt aan de orde. Doel van de Canon is het vergroten van het historisch besef onder de bevolking van Hillegom.
Erfgoedhuis Zuid Holland is betrokken bij het samenstellen van een lespakket (voor de hoogste groepen in het basisonderwijs) waarin een aantal hoofdstukken uit de Canon behandeld zal worden.
   
   
   
 
   
  © 2011 Bollenstreekgids.nl