Bollenstreekgids.nl
 Startpagina van & voor de Bollenstreek...               Foto's  |  Nieuws  |  Webcams  |  Uitjes  |  Goede doel  |  Links  |  Contact  |  home
 

 

 
     
 

bezoek ook onze relaties:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 
   
> De Nationale Bloembollenmarkt 2012 en het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken.
  Vrijdag 19 t/m Zondag 21 Oktober.  | Lisse
   
 
   
  In het weekend van 19 t/m 21 oktober vindt de Nationale Bloembollenmarkt in het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof plaats. Tevens wordt gelijktijdig het 49ste Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs en studententeams gehouden in het Willem-Alexander Paviljoen.

Nationale Bloembollenmarkt
Tientallen kwekers die zich hebben toegelegd op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan.
De bloembollenmarkt is niet alleen dé markt voor de liefhebber van de bijzondere bolbloemen, ook wordt grote aandacht besteed aan het educatieve aspect. Specialisten vertellen hoe u thuis het meest succesvol met bollen kunt zijn. Er worden plantdemonstraties gegeven met nuttige tips en adviezen. En er worden rondleidingen verzorgd, alle dagen om 11.00 en om 14.00 uur.
Tijdens de bloembollenmarkt wordt het mozaïek in bollen gepresenteerd. In het kader van het thema Keukenhof 2013 “Verenigd Koninkrijk: Land of Great Gardens” zal een impressie van de Elizabeth Tower (Big Ben) en de Tower Bridge te zien zijn.

Nederlands Kampioenschap Bloemschikken
Cradle to Cradle is het thema voor 2012, inhakend op de maatschappelijke trend om zo duurzaam mogelijk te werken en te ontwerpen. Aan het kampioenschap doen amateurbloemschikkers en semi-professionels mee, verdeeld over verschillende klassen. Groenscholen met een bloemschikopleiding doen mee in teamverband. Het kampioenschap vindt plaats in het Willem-Alexander Paviljoen.
De wedstrijd voor de amateurs en semi-professionals vindt plaats op vrijdag19 oktober en is beperkt voor publiek toegankelijk. En vervolgens is op zaterdag 20 en zondag 21 oktober de tentoonstelling Bloemschikmarkt voor alle bezoekers geopend.

Cradle to Cradle
Een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen. Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling waardbij de huidige generatie in haar noden voorziet, zonder de mogelijkheden daartoe voor de volgende generatie te beperken. De kern van het Cradle to Cradle principe gaat nog verder en ligt in het concept dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. De kringloop is dan compleet.

Boeketjes voor het goede doel
Tijdens het weekend worden boeketjes verkocht voor Stichting Roos, een vrijwilligersorganisatie die kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een geweldige vakantie wil bezorgen.
 
   
   
   
 
   
  © 2011 Bollenstreekgids.nl