Bollenstreekgids.nl
 Startpagina van & voor de Bollenstreek...               Foto's  |  Nieuws  |  Webcams  |  Uitjes  |  Goede doel  |  Links  |  Contact  |  home
 

 

 
     
 

bezoek ook onze relaties:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 
   
> Wie wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2013.
  Dinsdag 11 December.  | Persbericht
   
 
   
  Voor de 27e editie van de ondernemersprijs zijn er maar liefst vier kanshebbers: Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker, Kwekerij Loos uit Moerstraten, Eric Moor - Sion uit De Lier en Starre Group uit Boskoop. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 9 januari aanstaande in De Keukenhof wordt de winnaar bekend gemaakt.
De jury is zeer te spreken over het feit dat alle genomineerden zeer vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaam ondernemen, niet alleen op energetisch gebied en biobased economy maar ook op het gebied van samenwerking, personeelsbeleid en ketenbeheersing. De kandidaten hebben een enorme drive om de lat steeds weer hoger te leggen voor een duurzame teelt.
Op woensdag 9 januari wordt de winnaar bekend gemaakt in De Keukenhof. Tijdens een inspirerende en feestelijke bijeenkomst zullen de kandidaten vertellen waarom zij door de jury zijn gekozen als topondernemer en vertellen over de kansen en uitdagingen waar zij iedere dag voor staan. Ook topondernemer Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Groep in Eindhoven, en winnaar van de landelijke ondernemersprijs Koning Willem I, vertelt deze middag hoe dit bedrijf kan blijven innoveren en expanderen in Nederland in het huidige ondernemersklimaat. Loek Hermans, voorzitter van Greenport Holland vertelt over de ontwikkelingen in de sector.

Genomineerde bedrijven
Duijvestijn Tomaten, Pijnacker
Onder het label ‘Duurzame Tomaten’ telen, produceren, verpakken de broers Ted, Peter, Ronald en Remco Duijvestijn kwaliteitstomaten. Het bedrijf is innovatief op het gebied van energie en milieu, met als rode draad duurzaamheid. Zo levert het bedrijf aardwarmte aan omliggende bedrijven en woonwijken en werkt het bedrijf mee aan het demonstratieproject ‘Schoon & Zuinig’. Duijvestijn Tomaten richt zich al jaren op alle vormen van samenwerking met leveranciers, klanten, collega’s , personeel en kennisinstellingen. Het uiteindelijke doel is dat hierdoor niet alleen het bedrijf maar ook de sector zich verder ontwikkelt.
Duijvestijn Tomaten is voorgedragen door Flynth. Zie de bedrijfspresentatie:
http://www.youtube.com/watch?v=IJorSn5ZKQE&feature=youtu.be

Kwekerij Loos, Moerstraten
Arno en Sandra Loos telen jaarrond duurzame, smaakvolle kwaliteitsaardbeien in de kas en in het voorjaar duurzaam verwarmde asperges. Het bedrijf is innovatief op het gebied van duurzaamheid. Door de oprichting van BioMoer, een biovergistingsinstallatie, produceert Kwekerij Loos zogenoemd biogas, waarmee stroom en warmte wordt geproduceerd voor het bedrijf en de omgeving. Hierdoor gebruikt Loos geen aardgas meer voor verwarming en wordt de C02 die vrijkomt van de vergistingsinstallatie, volledig benut.
Kwekerij Loos is voorgedragen door Coöperatie Coforta/The Greenery. Zie de bedrijfspresentatie:
http://www.youtube.com/watch?v=PpiGQbxryco

Eric Moor – Sion, De Lier
Eric Moor is als directeur van Sion geen onbekende in de sierteeltsector. Ruim 10 jaar bevindt hij zich in de top van Phalaenopsis teelt en sinds een aantal jaar in de top 3 van de jonge plantenleveranciers van Phalaenopsis. Met vernieuwend ondernemerschap, een bijzondere marketingvisie en oog voor duurzame relaties, weet hij zich te onderscheiden van collega-telers. Zijn passie en kennis zet hij ook in als voorzitter van Decorum Company, een samenwerkingsverband met 45 toonaangevende potplantentelers die gezamenlijk inzetten op herkenbare merken op handels- en op consumentenniveau.
Eric Moor is voorgedragen door Gemeente Westland. Zie de bedrijfspresentatie:
http://www.youtube.com/watch?v=xweDGlvTIno

Starre Group BV, Boskoop
De Starre Group wordt gevormd door verschillende bedrijven: ‘Van der Starre’ met teelt en handel in boomkwekerijproducten, ‘Designstar’, een marketingbureau en grafische onderneming, ‘Patentstar’, een bedrijf dat innovatieve ideeën, verpakkingen en accessoires voor de sierteelt ontwikkelt, hebben zich de laatste jaren sterk ontwikkeld met een eigen, gedegen marktbenadering. Dochterbedrijf Van der Starre won zes jaar geleden de Tuinbouw Ondernemersprijs, maar de jury nomineert dit bedrijf opnieuw vanwege de ontwikkeling van de bedrijven op het gebied van marketing en het doorvoeren van duurzaamheid in alle aspecten van het ondernemerschap.
Starre Group verzorgde zelf de voordracht. Zie de bedrijfspresentatie:
http://www.youtube.com/watch?v=F-kKYAW-ySk

De prijsuitreiking vindt plaats op 9 januari in De Keukenhof. Deze bijeenkomst is inspirerend en informatief en bedoeld voor de ondernemers in de sector. De bijeenkomst is een initiatief van Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs en wordt mede gedragen door de hoofdpartners HortiFair en Flynth en de overige partners: Keukenhof, DLV Plant, BLGG AgroXpertus, NAKTuinbouw, Anthos, CNB, Hobaho, MPS.
De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de organisaties van het eerste uur: Dutch Produce Association, FloraHolland, Interpolis, HortiFair, Koninklijke BDU Uitgevers, Ministerie Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Rabobank.
 
   
   
   
 
   
  © 2012 Bollenstreekgids.nl